Waar vindt u ruimte en rust in de drukke Randstad? Juist, in de Amsterdamse Waterleidingduinen!
Een uniek gebied want u mag zich hier buiten de gebaande paden begeven waardoor u dus letterlijk kunt struinen door de natuur.
Een grotere verscheidenheid aan planten komt u nergens anders in Nederland tegen. Ook de fauna is goed vertegenwoordigd: marterachtigen, eekhoorntjes, vossen, konijnen, damherten, het zit er allemaal! U vindt in de Amsterdamse Waterleidingduinen meer dan 100 verschillende vogelsoorten en in een aantal bunkers uit de Tweede Wereldoorlog huizen talloze vleermuizen.
U treft er ook groter wild aan. In de herfst hoort u de damherten volop burlen. Met dit prachtige geluid proberen de mannetjes de vrouwtjes te lokken. Het gevolg is dat er in de zomer volop kleine damhertjes rondlopen. De Amsterdamse Waterleidingduinen zijn het domein van de wandelaars, fietsen is hier niet toegestaan. Rondom het gebied loopt wel een uitgebreid net van fietspaden.Entree is € 1,50 p.p. met uitzondering van kinderen t/m 8 jaar. De entreekaarten zijn te koop bij de ingang van de duinen aan de Zandvoortselaan. Honden zijn niet toegestaan.