UITTIPS ZANDVOORT
 DOEN MET KIDS
Er zijn veel leuke dingen te doen voor kids in en om Zandvoort. Surfen, skateboarden, leuke speeltuinen, pannenkoeken eten, theatervoorstellingen, de natuur in of dingen die je kunt doen bij minder weer. Lees meer op Doen met Kids.
ZANDVOORTSE DUINAARDAPPELTJES
Vanaf 26 augustus zijn de Zandvoortse Duinaardappeltjes te koop bij de kofferbakwinkel op de Hogeweg.
BEACH BIOS BIJ BODHI BEACH
Films aan zee bij strandtent Bodhi Beach op het Zuidstrand.
STRANDYOGA & ESSENTRICS
Je kunt bij verschillende strandtenten yogalessen volgen, ook Sunset Yoga. Lees hier meer over waar je in Zandvoort Yoga op het strand kunt doen.
SURFEN & SKATEBOARDEN
Verschillende surfscholen in Zandvoort en Bloemendaal bieden deze maand weer surflessen aan, voor kids en volwassenen. Ook kun je boards huren om te golfsurfen of te suppen, bijvoorbeeld tijdens zonsondergang. Maar ook met minder weer kun je prima het water op! Tijdens de zomervakanties zijn er verschillende Summer Surf Camps voor kids. Bij een aantal surfscholen kun je ook een skate- of een longboard huren.
BOOTCAMP & KICKBOKSEN OP HET STRAND
Bij strandtent Buddha Beach kun je kickboksen op het strand, ook voor kleuters en kinderen. Er zijn verschillende lessen en tijden. Daarnaast worden er ook bootcamps gegeven.
BEACH CLEANUP
Elke woensdagochtend kun je aansluiten bij de Open Strandjutochtend van Juttersgeluk. Van 9.30-11.30 uur, verzamelen bij Strandtent Thalassa.
MUSEA  
Bij het Zandvoorts Museum is de tentoonstelling F1 Magic Moments te zien. Bij het HDMZ kun je de Panoramafilm bekijken in combinatie met een
culinair arrangement. Lees hier meer over de musea.
WANDELEN MET HET ZANDVOORTS MUSEUM
Vanaf half september organiseert het Zandvoorts Museum wandelingen op woensdag, donderdag en vrijdagochtend om 10.30 uur. Op woensdag is er een Bunkerwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen, op donderdag een Historische- en Natuurwandeling door de Amsterdamse Waterleidingduinen en op vrijdag is er speciaal voor Duitse toeristen een Zandvoortse dorpswandeling in het Duits. Elke eerste zaterdag van de maand is er een Oud-Zandvoort wandeling door het dorp.
OPENLUCHTTHEATER CAPRERA - BLOEMENDAAL
Vanaf juli mag het openluchttheater Caprera in Bloemendaal weer open voor maximaal 250 bezoekers. In de zomervakantie ook leuke voorstellingen voor kids. Zoals Het Astronautje, Over een kleine mol die wil weten wie er op zijn kop gepoept heeft en Vos en Haas. Bekijk de agenda op hun site.
THEATER ELSWOUT
Theater Elswout is het leukste theater voor kids in de regio. Een piepklein theater aan de rand van de duinen in Overveen. Met heel veel leuke voorstellingen voor kinderen tot 6 jaar, maar ook leuk voor oudere kinderen en ouders. Bijvoorbeeld over De Mooiste Vis van de Zee, Floddertje, Monkie en Doornroosje. Bekijk de agenda van Theater Elswout.
AMSTERDAMSE WATERLEIDINGDUINEN
Vanaf 1 juni worden er heel veel leuke excursies en activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen. Bekijk de hele activiteitenkalender.
NATIONAAL PARK ZUID-KENNEMERLAND
Vanaf 1 juni worden er heel veel leuke excursies en activiteiten georganiseerd, ook voor kinderen. In het Bezoekerscentrum kun je momenteel de tentoonstelling 'Duinen vertellen oorlogsverhalen' zien. Bekijk de hele activiteitenkalender.
DAGJE VOGELEN
Ga mee op vogelexcursie in de Kennemerduinen (bij Parnassia) of de Amsterdamse Waterleidingduinen. Verrekijker mee! Meer info op dagjevogelen.nl. De eerstvolgende excursies staan gepland op: 23 augustus, 6 september, 12 september en 19 september.
WEEKMARKT
Elke week is het op woensdag markt in het centrum van Zandvoort. Hier veel verse producten zoals vis, vlees, groenten en brood. Maar ook bloemen en planten, sushi, kip van de grill, biologische olie en azijn van Simone's Kitchen en De Texelse Schaapjeskraam.
AUGUSTUS 2020
29 AUG - HIKE & IJSBAD - BUITENPLAATS PLANTAGE
Op zaterdag 29 augustus organiseert Back to Nature Hikes een Hike & IJsbad van 08.00 uur – 11.00 uur bij Buitenplaats Plantage in Vogelenzang. Verfrissend voor het lichaam maar ook voor de geest.
30 AUG - MINDFUL SUMMER WALK DOOR DE AMSTERDAMSE WATERLEIDINGDUINEN
Geef jezelf een paar uur in de natuur cadeau. In deze workshop neem je tijd om jezelf (weer) wat aandacht te geven tijdens een mindful walk door de Amsterdamse Waterleidingduinen. Van 10.00-12.30 uur Jadana Coaching.
SEPTEMBER 2020
SEAFOOD WEDNESDAY - IEDERE WOENSDAG IN SEPTEMBER - TENT 6
In september kun je elke woensdag heerlijk seafood eten bij Tent 6. Op 2 september: hele kreeft, op 9 september: Fruit de Mer, op 16 september: Zeetong, op 23 september: hele kreeft, op 30 september: Fruit de Mer.
 
5 SEPT – OUD-ZANDVOORT WANDELING – ZANDVOORTS MUSEUM
Rondleiding door het oude centrum van Zandvoort waarbij je veel informatie krijgt over de geschiedenis van Zandvoort. Vertrek om 14.00 uur vanaf het Zandvoorts Museum.
4-6 SEPT - HISTORIC GRAND PRIX - CIRCUIT ZANDVOORT
De 9e editie van de Historische Grand Prix op het Circuit van Zandvoort zonder publiek.
7 & 21 SEPT - THE ART OF MONDAY - TENT 6
In Tentje 6 van strandtent Tent 6 kun je de hele zomer door op maandagavonden van 19.30-21.30 uur creatieve schilderlessen onder begeleiding van local artist Joan Bergmans volgen. Steeds met verschillende thema's en materialen (acryl, aquarel, inkt, etc.) Data: 6 & 20 april, 4 & 18 mei, 1, 15 & 29 juni, 13 & 27 juli, 10 & 24 aug, 7 & 21 sept en 5 okt 2020. Kosten: 20 Euro per les, ook los te boeken. Aanmelden via www.joanbergmans.com/classes.
 
VANAF 11 SEPT - GROETEN UIT ZANDVOORT - ZANDVOORTS MUSEUM
Nostalgische ansichtkaarten laten het leven zien van rond 1910. Plaatjes van spelende kinderen en pootje badende mensen. Badkoetsjes, ezeltje rijden en zandkastelen bouwen, een vakantiegevoel. In de tentoonstelling Groeten uit Zandvoort zie je mooie beelden en objecten van vroeger die het fijne vakantie in Zandvoort gevoel weergeven.
 
12 SEPT - IJSBAD AAN ZEE - PAVILJOEN JEROEN
Open training Ademhaling en Koudegewenning met ijsbad aan de vloedlijn bij Paviljoen Jeroen. Meer informatie op de facebookpagina van Ademhaling & Koudegewenning Haarlem.
12 SEPT - SUPERFOODS UIT HET BOS - HERFST
Tijdens de inspirerende wandeling leer je hoe je de krachten van de plant kunt gebruiken voor een natuurlijke leefstijl en hoe je verschillende zintuigen in kunt zetten bij het zoeken van eetbaar opkomend lentegroen. Corina laat je op verschillende manieren proeven en beleven en geeft praktische tips over hoe je ze kunt verwerken in je voeding. Alles met als doel om je weerstand te verhogen en je gezondheid te verbeteren. In de Kennemerduinen, verzamelen bij Duin & Kruidberg.
13 SEPT - KITE4LIFE FOUNDATION FESTIVAL
Een kitesurf festival bij strandtent Tijn Akersloot waar positiviteit en (leren) kitesurfen centraal staan. Kijk voor meer informatie op de website.
19 SEPT - IJSBAD AAN ZEE - PAVILJOEN JEROEN
Open training Ademhaling en Koudegewenning met ijsbad aan de vloedlijn bij Paviljoen Jeroen. Meer informatie op de facebookpagina van Ademhaling & Koudegewenning Haarlem.
19 SEPT - WORLD CLEANUP DAY
In Zandvoort worden die dag verschillende beach cleanups georganiseerd. Meer info over Beach Cleanup in Zandvoort.
26 SEPT - IJSBAD AAN ZEE - PAVILJOEN JEROEN
Open training Ademhaling en Koudegewenning met ijsbad aan de vloedlijn bij Paviljoen Jeroen. Meer informatie op de facebookpagina van Ademhaling & Koudegewenning Haarlem.
1 SEPT - 31 OKTOBER - RED BULL MEGALOOP
Tussen 1 april en 31 oktober staat beachclub The Spot stand-by om de Red Bull Megaloop te organiseren, het meest extreme kiteboard event ter wereld. Dan moeten de condities wel goed zijn en dat betekent een windkracht van 40 knots. De 16 beste kite-surfers ter wereld komen dan naar Zandvoort om hun kunsten te vertonen.
OKTOBER 2020

 

SLUITING STRANDTENTEN - EIND DEZE MAAND BOUWEN DE MEESTE ZOMERPAVILJOENS WEER AF

 
HELE MAAND OKTOBER - ZANDVOORT GOES WILD
Gedurende de hele maand worden er allerlei activiteiten georganiseerd rond het thema Zandvoort Goes Wild.
 
3 OKT – OUD-ZANDVOORT WANDELING – ZANDVOORTS MUSEUM
Rondleiding door het oude centrum van Zandvoort waarbij je veel informatie krijgt over de geschiedenis van Zandvoort. Vertrek om 14.00 uur vanaf het Zandvoorts Museum. 
 
5 OKT - THE ART OF MONDAY - TENT 6
In Tentje 6 van strandtent Tent 6 kun je de hele zomer door op maandagavonden van 19.30-21.30 uur creatieve schilderlessen onder begeleiding van local artist Joan Bergmans volgen. Steeds met verschillende thema's en materialen (acryl, aquarel, inkt, etc.) Data: 6 & 20 april, 4 & 18 mei, 1, 15 & 29 juni, 13 & 27 juli, 10 & 24 aug, 7 & 21 sept en 5 okt 2020. Kosten: 20 Euro per les, ook los te boeken. Aanmelden via www.joanbergmans.com/classes.
10 OKT - EUROPEES KAMPIOENSCHAP ZANDSCULPTUREN
 
17 OKT - KRUIDEN UIT DE DUINEN - KENNEMERDUINEN 
Leer van alles over de werking van kruiden in het duin. Heel veel planten hebben een medicinale werking! Wilgentakjes helpen tegen hoofdpijn en stop nagelkruid maar in je holle kies. Ga mee met een zeer ervaren plantengids die veel mooie verhalen vertelt over allerlei kruiden! Ook leuk voor kinderen! Meer informatie via Nationaal Park Kennemerduinen.
T/M 25 OKT - GROETEN UIT ZANDVOORT - ZANDVOORTS MUSEUM
Nostalgische ansichtkaarten laten het leven zien van rond 1910. Plaatjes van spelende kinderen en pootje badende mensen. Badkoetsjes, ezeltje rijden en zandkastelen bouwen, een vakantiegevoel. In de tentoonstelling Groeten uit Zandvoort zie je mooie beelden en objecten van vroeger die het fijne vakantie in Zandvoort gevoel weergeven.
NOVEMBER 2020
VANAF 6 NOV - DE ZEESCHILDERS: OVER WATER EN VERGEZICHTEN - ZANDVOORTS MUSEUM
Tentoonstelling over zeeschilders in het Zandvoort Museum. T/m 24 januari 2020. 
 

 

7 NOV – OUD-ZANDVOORT WANDELING – ZANDVOORTS MUSEUM

Rondleiding door het oude centrum van Zandvoort waarbij je veel informatie krijgt over de geschiedenis van Zandvoort. Vertrek om 14.00 uur vanaf het Zandvoorts Museum.
DECEMBER 2020

 

5 DEC – OUD-ZANDVOORT WANDELING – ZANDVOORTS MUSEUM

Rondleiding door het oude centrum van Zandvoort waarbij je veel informatie krijgt over de geschiedenis van Zandvoort. Vertrek om 14.00 uur vanaf het Zandvoorts Museum.
HELE MAAND
VANAF 6 NOV - DE ZEESCHILDERS: OVER WATER EN VERGEZICHTEN - ZANDVOORTS MUSEUM
Tentoonstelling over zeeschilders in het Zandvoort Museum. T/m 24 januari 2020.
HAARLEM 
De leukste uittips van Haarlem lees je op Haarlem City Blog.
KIDS 
Leuke dingen doen in en om Zandvoort met kids. Kijk op onze pagina 'Doen met Kids'.
TIPS?
Organiseer je een event dat hier zeker bij moet komen te staan? Stuur dan een mail naar info@liefsuitzandvoort.com.
LIEFS UIT ZANDVOORT, X KRISTEL

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.